Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Výuka jazyků je u nás poněkud zkostnatělá. Našim problémem je, že známe perfektně teorii jazyka, ale neumíme mluvit, protože v hodinách cizího jazyka jsme pořádně nemluvili. Ono to chce hodně mluvit, byť s chybami, ale mluvit.

0 0
možnosti
PB

P28e10t20r 30B12ü66r20g38e55r

3. 10. 2017 15:19

Na rozdíl od autora mám docela rád jak sám sebe, tak i své sousedy. Nemyslím si, že v obecné rovině je česká kotlina osídlena zaprděnými hudrajícími xenofoby.

Že jsou emigrační trendy u našich sousedů větší může též znamenat jen to, že se jim doma nežije až tak dobře, jako nám. Souhlasím s tím, že vyjet do světa na zkušenou, na tovaryšský vandr by mělo být součástí vzdělání. Také ten nejúžasnější český dabing bych výrazně omezil. A ta neláska k EU jako český rys? Myslím, že jako český rys lze spíše označit obecnou nechuť k naprosto přesnému vykonávání příkazů, jejichž smysl nechápeme, odpor k slepé poslušnosti. EU by rozhodně prospělo, kdyby byla subsidiarita uplatňována mnohem více, spolu se zdravým rozumem.

1 0
možnosti
RH

Mam rad bratov Cechov ako nikoho, ale pre nich je v sucastnosti priznacna, po optimistickych 90-tych rokoch, taka celkova vseobijamuca skepsa, a nie len k EU.

0 0
možnosti
RM

1. Proč je více Slováků ve světě než Čechů? Protože Východ Slovenska je bez práce. Mimo jiné - bydlím na hranici se Slovenskem- Jižní Morava. Proč Slováci jezdí nakupovat do Česka? Proč jich tu tolik pracuje? Protože se díky EU mají tak dobře, že už neví roupama coby....že ano?

2. Máte pravdu, že původní znění je lepší, Johny Depp a jiní mají fakt specifický hlas a lidé co sledují filmy a seriály v původním zněn pak při dabingu fakt trpí. Nicméně ale toto není důvod naší jazykové "negramotnosti". Uvědomte si, že je zde velká část národa, která se vzdělávala v systému kde ruština byla primární jazyk. Bude chvíli trvat než budou všichni umět trochu anglicky tak jako je to ve Švédsku či Finsku.

3. EU je krásná myšlenka, o tom žádná. Ale ruku na srdce - tak jak funguje EU dnes - tak to má opravdu fungovat?

3 0
možnosti
PK

Myšlenka EU .. to mi připomíná myšlenky Socialismu, potažmo Komunismu.

Idea krásná .. ale komplikují jim to lidi ..! :-P

1 0
možnosti
DH

Jj, není nad to plivat na vlastní národ, shazovat ho, ale před západem být v poníženém předklonu, to jde "pravdě a lásce" skvěle.

2 0
možnosti
RL

A vy jste právě důkazem, podle sebe soudím tebe.Neboli plivač do vlastních řad.Tito lidé to mají právě u vámi popisovaných národů velmi těžké(hned dostanou přes držku)Takže ode mne jednu symbolickou máte[>-]

1 0
možnosti
IK

Moc se mi líbí přesvědčení autora blogu, že za (údajně) chabou jazykovou vybavenost Čechů může český dabíng zahraničních filmů a kdyby Češi věděli, jak zní hlas Angeliny Jolie, určitě by skvěle ovládali angličtinu (a možná i němčinu a francouzštinu).

Myslím, že slabá jazyková vybavenost se ostatně týká hlavně střední a starší generace. Nevím, jak ostatní jazyky, ale pokud jde angličtinu, mám osmnáctiletou dceru, umí anglicky naprosto suverénně a podle toho co tvrdí, tak mezi svými vrstevníky nezná nikoho, kdo by nezvládal angičtinu alespoň pro běžnou potřebu. Kamarádka se stejně starou dcerou má stejnou zkušenost, její dcera je výborná němčinářka, angličtinu zvládá slušně, mezi dceřinými známými převažují angličtináři a mnoho z nich ovládá, byť i "školácky" ještě další jazyk, často němčinu nebo španělštinu.

4 0
možnosti
KL

v polsku je vyznam dotaci videt vice nez u nas, spousty novych staveb, opravene silnice, nove dalnice.. u nas se to rozkradlo.

0 0
možnosti
RL

No nevím,před krátkou dobou jsem byl v Glogově.Překrásné město které vstává z trosek z druhé světové války.Bez dotací dokázali od 89 postavit (dnes již téměř celé ) histrické centrum podle původní dokumentace a fotografií.To vše bez dotací EU:-)

0 0
možnosti
AL

Jojo, máme se jak prasata v žitě a jsme čímdál nespokojenější. TYpický syndrom bohatých.

0 0
možnosti
Foto

O těch cukrovarech si popovídejte s Klausem, v době, kdy se řešily kvóty na cukr, už dávno nebyly státní.

1 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7266x
Student UK.
Cestovatel.
Evropan.

Seznam rubrik