Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nejhorší je, že o angličtinu tak moc nejde, především je problém, že si to způsobila sama, protože lhala. Výmluva na to, že se za dob jejího studování učil jiný jazyk by mohla být platná, jenže hák je v tom, že se také učila jiná ekonomie. A další hák je v tom, že se AB chlubil, jak ovládá jazyky a jak to v EU půjde jak po másle, protože se všemi domluví. Výsledek je ten, že se s ním vlastně nikdo moc nebaví, když mají jeho "odborníci" promluvit, zjistí se, že nevládnou angličtinou, ale možná je to prkotina, protože mají v malíku socialistickou ekonomii a o to vlastně jde. Nakonec staré doporučení diplomatů zní, přizvat si překladatele, i když jazykem vládnete, protože pak máte delší čas na zvážení odpovědi, ale to samozřejmě nemůže znát nikdo, kdo studoval za komoušů, protože to by se sovětským "expertům" nelíbilo. :-)

1 0
možnosti
PN

Já bych měl kandidáta na ministra financí.

https://www.youtube.com/watch?v=8Xm0zLDyoVQ

0 0
možnosti
VM

"za jejích dob se učily jiné jazyky".

Haha. "Za jejích dob" se na středních školách i univerzitách učil povinně alespoň jeden neslovanský jazyk a u převážné většiny studentů to byla angličtina. Navíc v Brně, kde paní ministryně žije, je snad nejlepší výuka angličtiny v celé republice vůbec, protože tam už za totáče působil British Council a byl v přímém kontaktu s Jazykovou školou a všemi vyučujícími angličtiny.

Takže výmluva na to, že "se učily jiné jazyky" je směšná.

3 0
možnosti
LH

Co tak pozvat na ministerská křesla Anglčany z Oxfordu a naučit je ministerskou násobilku...

2 0
možnosti
Foto

Kolik myslíte, že skvělých chirurgů má jen podprůměrnou či žádnou angličtinu? Necháte se raději operovat od méně zručného chirurga, protože mluví dobře anglicky a nebo od vyhlášeného specialisty, který umí jen "yes a good" ?

4 2
možnosti
JB

Bohužel, ten vyhlášený specialista v drtivé většině umí alespoň jeden cizí jazyk protože své znalosti většinou čerpá nebo si je ověřuje v cizojazyčné literatuře.

5 1
možnosti
PJ

Ve výčtu politiků ve třetím odstavci Vám vypadl Václav Havel...

1 2
možnosti
Foto

Šilerová mohla odpovědět naučenou anglickou frázi. Odešla proto ,že byl pro ni připraven od redaktorky podraz.

4 4
možnosti
SL

Stačilo anglicky odpovědět, že pro českou TV se bude bavit pouze česky :-).

2 0
možnosti
JH

Pouze Hlupáci se mohou zabývat angličtinou p.Schillerové.

5 7
možnosti
JP

Tomu se říká comming out.

1 0
možnosti
Foto

I28v20o 59C83i27l44i47c86h

17. 5. 2020 14:26

Plně souhlasím i když jsem na jazyky poleno. Ale já taky neaspiruji na ministra

3 0
možnosti

Také jsem na jazyky poleno, ale 19ti letý sousedovic kluk, který se učil angličtinu již od 3.třídy neumí nic. Nedomluví se ve světě vůbec, každému to do hlavy nejde. Ani nevím kolik je paní ministryni, ale pochybují, že má čas se ještě učit anglicky. Mladí jsou dnes nároční na starší ročníky, ale to se jim brzy všechno vrátí .Dnešní děti jim to také jednou vysvětlí.

4 1
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7266x
Student UK.
Cestovatel.
Evropan.

Seznam rubrik